La Hacienda del Hogar Gallego Menú El Hogar Gallego
Blog

Les dames d’honor: El seu paper als casaments

La figura de les dames d’honor té una certa importància en la cerimònia i en l’organització del casament, per això acostumen a ser persones especials per la núvia. Al nostre país s’acostumen a designar 3 o 4 amigues o germanes perquè ajudin a la núvia tant en els previs com en el gran dia. La tradició mana que les dames d’honor haurien de ser, en la mesura del possible, solteres i d’edat propera a la de la núvia, però a la pràctica cadascuna tria a les persones més properes i especials per a ella.

Avui des de el blog de La Hacienda del Hogar Gallego us volem parlar del paper de les dames d’honor, ja que hi juguen un paper important. Si seguim els cànons, la tradició diu que la dama d’honor esperarà l’arribada de la núvia a l’entrada de l’església per ajudar-la amb el vel i la cua del vestit en sortir del cotxe. Durant la cerimònia és l’encarregada d’aguantar el ram fins a la sortida del festeig, moment en el qual tornarà a lliurar-li-ho a la núvia. Les dames d’honor també poden ajudar amb les invitacions, acompanyar a buscar vestits de núvia, el manteniment de la llista de noces, l’organització del casament i la festa de comiat de soltera, així com ajudar a la núvia amb qualsevol tema de la planificació.

Al nostre país aquesta figura es barreja amb la dels testimonis dels nuvis, i així el nuvi té seus testimonis masculins i la núvia les seves dames d’honor femenines, que pugen a l’altar al costat dels nuvis al moment de la consagració del matrimoni.

Si la núvia desitja que les seves dames vagin vestides amb una mica d’unitat, pot fixar-se un color o una paleta de colors perquè vagin semblants. Una altra opció és utilitzar el mateix color però vestits diferents.

Aquest cop hem fet de les dames d’honor les protagonistes del post!

wedding-806319_960_720