La Hacienda del Hogar Gallego Menú El Hogar Gallego
Blog

La tradició de portar una cosa nova, una vella, una deixada i una blava

De tots és coneguda la tradició que el dia del seu casament la núvia ha d’incloure en el seu look nupcial una cosa nova, una vella, una deixada i una blava. Ja sigui de forma evident i vistosa, subtil o amagada, diuen que porta sort a la parella que comença una nova vida en comú. Sigui per superstició o simplement per diversió la veritat és que encara són moltes les núvies que continuen amb la tradició.

Però, us heu plantejat mai el perquè de cadascun d’aquests objectes?

Una cosa nova: simbolitza la nova vida que tot just comença.

Una cosa vella: simbolitza la continuïtat amb el passat, la família, els amics, que ens acompanyen en aquesta nova etapa

Una cosa deixada: antigament es creia que es podia atreure la felicitat al matrimoni si es portava a sobre alguna cosa provinent d’una matrimoni feliç. Avui dia representa l’amistat de la persona que ens ho deixa.

Una cosa blava: aquesta tradició es va origina a l’antic Israel on les núvies portaven una banda blava al cabell que simbolitzava puresa, amor i fidelitat. D’aquí va sorgir el costum de portar alguna cosa blava que representi la lleialtat i l’amor que hi ha entre la parella que està a punt de contraure matrimoni.

I a vosaltres, us agrada aquesta tradició? La vau seguir el dia del vostre casament?

Tradicions de casament